ßßß Cookit - przepis na Buďż˝eczki grzebyki z dďż˝emem z kiwi

Bu�eczki grzebyki z d�emem z kiwi

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Tarta grzechu warta,poziomki ...
Rolada wytrawna z cukinii »
Zrobiłam na zimowe dni dżem z kiwi. Muszę przyznać, że wyszedł przepyszny. Postanowiłam go wykorzystać do drożdżowych bułeczek jako nadzienie .
Składniki:
600 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
4 jajka
150 g ksylitolu Kłos -Pol
1 szklanka ciepłego mleka
40 g drożdży
150 g masła
szczypta soli
jajko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem
Krok 1
Odmierzyłam 600 g mąki i przesiałam do miski.
Krok 2
Do plastikowej miseczki wlałam cieple mleko, dodałam drożdże pokruszone i cukier.Rozmieszałam do rozpuszczenia.
Krok 3
Rozpuściłam masło i dodałam je do mleka z drożdżami.Przelałam do misy z mąką( zrobiłam najpierw dołek i tam wlałam mleko)Delikatnie rozmieszałam aby powstała zawiesina i zostawiłam pod przykryciem na 15 minut
Krok 4
Drożdże pracują więc wyrabiam ciasto z 15 minut.Przykrywam ściereczką i zostawiam do wyrośnięcia na około 45 minut.
Krok 5
Ciasto pięknie wyrosło, odgazowałam je i podzieliłam na 12 części. Każdą cześć rękoma kształtowałam na" piłeczkę" po czym spłaszczałam jak placuszka, nakładałam farsz i zwijałam na raz.Drugą część ponacinałam w paseczki i zwinęłam do końca. Zagięłam do środka.
Krok 6
Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam bułeczki, zostawiłam na 15 minut by ponownie wyrosły, posmarowałam je jajem i wstawiłam do pieca.Piekłam 20 minut w 170 stopniach.
czwartek, 18 sierpnia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Jagodzianki polane lukrem
Dziś wam zaprezentuje jagodzianki domowe.Nie są idealne lecz bardzo smaczne i delikatne. Zdjęcie nie oddaje tego co jest w środku ani w smaku. Ciasto dro
Chlebek idealny na tosty
Zachęcam do przygotowania domowego chleba idealnego na tosty .Pewnie myślicie ,że upieczenie takiego chlebka jest trudne i pracochłonne, więc mówię&nb
Rwane bułeczki z poziomkami
Ach zaskoczę dziś was,pyszne maleństwa z poziomkami zrobiłam.Nawet grama cukru nie dałam do poziomek, same w sobie były słodkie. Składniki: mąką 500 g typ 500 ż
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/08/Buleczki-grzebyki-z-dzemem-z-kiwi.html