Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Tarta grzechu warta,
poziomki ...Rolada wytrawna z
cukinii »Zrobiłam na zimowe dni
dżem z
kiwi. Muszę przyznać, że wyszedł przepyszny. Postanowiłam go wykorzystać do
drożdżowych bułeczek jako nadzienie .Składniki:600 g
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol4
jajka150 g
ksylitolu Kłos -Pol1 szklanka ciepłego
mleka40 g
drożdży150 g
masłaszczypta
solijajko do posmarowania bułeczek przed pieczeniemKrok 1Odmierzyłam 600 g
mąki i przesiałam do miski.Krok 2Do plastikowej miseczki wlałam cieple
mleko, dodałam
drożdże pokruszone i
cukier.Rozmieszałam do rozpuszczenia.Krok 3Rozpuściłam
masło i dodałam je do
mleka z
drożdżami.Przelałam do misy z
mąką( zrobiłam najpierw dołek i tam wlałam
mleko)Delikatnie rozmieszałam aby powstała zawiesina i zostawiłam pod przykryciem na 15 minutKrok 4
Drożdże pracują więc wyrabiam ciasto z 15 minut.Przykrywam ściereczką i zostawiam do wyrośnięcia na około 45 minut.Krok 5Ciasto pięknie wyrosło, odgazowałam je i podzieliłam na 12 części. Każdą cześć rękoma kształtowałam na" piłeczkę" po czym spłaszczałam jak placuszka, nakładałam farsz i zwijałam na raz.Drugą część ponacinałam w paseczki i zwinęłam do końca. Zagięłam do środka.Krok 6Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam bułeczki, zostawiłam na 15 minut by ponownie wyrosły, posmarowałam je
jajem i wstawiłam do pieca.Piekłam 20 minut w 170 stopniach.
czwartek, 18 sierpnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyJagodzianki polane lukremDziś wam zaprezentuje jagodzianki domowe.Nie są idealne lecz bardzo smaczne i delikatne. Zdjęcie nie oddaje tego co jest w środku ani w smaku. Ciasto droChlebek idealny na tostyZachęcam do przygotowania domowego
chleba idealnego na tosty .Pewnie myślicie ,że upieczenie takiego
chlebka jest trudne i pracochłonne, więc mówię&nbRwane bułeczki z
poziomkamiAch zaskoczę dziś was,pyszne maleństwa z
poziomkami zrobiłam.Nawet grama
cukru nie dałam do poziomek, same w sobie były słodkie. Składniki:
mąką 500 g typ 500 żO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter