ßßß Cookit - przepis na Pikle w zalewie pomidorowej

Pikle w zalewie pomidorowej

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Marchewko-wiec zwykły i nie ...
Czekoladowy cukinio-wiec »
Dostałam sporo ogóreczków przerośniętych nic tylko na pikle się nadawały.Więc postanowiłam zrobić najpierw w zalewie pomidorowej.Nic trudnego za to jesienną i zimową porą w sam raz do obiadu pasują.Przyznam się , że bardzo lubię podjadać pikle między posiłkami, myślę , że nie mają dużo kalorii za to są bardzo smaczne.
Składniki na 6 słoików o pojemności 900 ml:
woda 3 szklanki
ocet 10% szklanka
marchew 3 szt
cebula 2 szt
listek laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
cukier 6 łyżek
sól 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 duże łyżki
Dodatkowo:
Przerośnięte ogórki
Krok 1
Do garnka wlewamy wodę, ocet.Wsypujemy cukier i sól.Dodajemy pokrojoną marchew w plasterki i cebule pokrojoną w półksiężyce, listek i ziele oraz przecier pomidorowy Kiedy zalewa się zagotuję (10 minut gotuję) zalewam ogórki i na sam wierzch daje cebulę,marchew i co zostanie jeszcze w garnku.
Krok 2
Ogórki myjemy,obieramy ze skóry,kroimy w cienkie paseczki i środki wywalamy.Pokrojone i umyte paseczki wkładamy ciasno do słoika. Robiłam w 900 ml bo wchodzimy całe paseczki.Zalewamy gorącą zalewą i gotujemy 15-20 minut minut( od zagotowania liczymy 10 minut)
Krok 3
Zalewę robiłam 7 razy na 40 słoików o pojemności 900 ml
czwartek, 11 sierpnia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Polecane wpisy
Ogórki w zalewie musztardowej
No to dziś mamy ogóreczki gruntowe w zalewie z musztardą.Końcowy efekt wygląda bardzo ciekawie , a smak też jest fajny. Składniki na zalewę: litr wody ocet 10%
Ogórki kanapkowe
Robię przetwory, w tym i ogórki w różnej postaci i smaku.Dziś was zapraszam na ogórki kanapkowe.Kolor i smak niezwykły.Nie powiem wam ile wyjdzie słoików
Buraczki na zimę 2016
Trwa szał na przetwory więc robię póki mam chęć.Dziś marynowane buraczki idealne do zupy lub jako dodatek do ziemniaczków:) Składniki: buraczki starte 5 kg szkl
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/08/Pikle-w-zalewie-pomidorowej.html