Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Marchewko-wiec zwykły i nie ...
Czekoladowy cukinio-wiec »Dostałam sporo ogóreczków przerośniętych nic tylko na pikle się nadawały.Więc postanowiłam zrobić najpierw w zalewie pomidorowej.Nic trudnego za to jesienną i zimową
porą w sam raz do obiadu pasują.Przyznam się , że bardzo lubię podjadać pikle
między posiłkami, myślę , że nie mają dużo kalorii za to są bardzo smaczne.Składniki na 6 słoików o pojemności 900 ml:
woda 3 szklanki
ocet 10% szklanka
marchew 3 szt
cebula 2 szt
listek laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
cukier 6 łyżek
sól 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 duże łyżkiDodatkowo:Przerośnięte
ogórkiKrok 1Do garnka wlewamy
wodę,
ocet.Wsypujemy
cukier i
sól.Dodajemy pokrojoną
marchew w plasterki i
cebule pokrojoną w półksiężyce, listek i ziele oraz
przecier pomidorowy Kiedy zalewa się zagotuję (10 minut gotuję) zalewam
ogórki i na sam wierzch
daje cebulę,
marchew i co zostanie jeszcze w garnku.Krok 2
Ogórki myjemy,obieramy ze skóry,kroimy w cienkie paseczki i środki wywalamy.Pokrojone i umyte paseczki wkładamy ciasno do słoika. Robiłam w 900 ml bo wchodzimy całe paseczki.Zalewamy gorącą zalewą i gotujemy 15-20 minut minut( od zagotowania liczymy 10 minut)Krok 3Zalewę robiłam 7
razy na 40 słoików o pojemności 900 ml
czwartek, 11 sierpnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Ogórki w zalewie musztardowejNo to dziś mamy ogóreczki gruntowe w zalewie z
musztardą.Końcowy efekt wygląda bardzo ciekawie , a smak też jest fajny. Składniki na zalewę: litr
wody ocet 10%
Ogórki kanapkoweRobię
przetwory, w tym i
ogórki w różnej postaci i smaku.Dziś was zapraszam na
ogórki kanapkowe.Kolor i smak niezwykły.Nie
powiem wam ile wyjdzie słoików
Buraczki na zimę 2016Trwa szał na
przetwory więc robię
póki mam chęć.Dziś marynowane
buraczki idealne do zupy lub jako dodatek do ziemniaczków:) Składniki:
buraczki starte 5 kg szklO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter