Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Czekoladowy cukinio-wiecNo to dziś mamy ogóreczki gruntowe w zalewie z
musztardą.Końcowy efekt wygląda bardzo ciekawie , a smak też jest fajny.Składniki na zalewę:litr
wodyocet 10% 1 szklanka
ksylitol 1 szklanka
sól 1 łyżka2 łyżki
musztardy sarepskiej
cebula 2 szt
marchew 4 szt
gorczyca 2 łyżki
ziele angielskie 4 szt
listek laurowy 4 sztDodatkowo:
ogórki gruntowe 3 kgKrok 1
Ogórki myjemy pod bieżącą
wodą( myje gąbką małą drugą stroną to przynajmniej trochę zetrę te kujące końcówki i umyje).Obcinamy końcówki z dwóch stron i kroimy w plasterki.Krok 2
Ogórki trzeba wyparzyć , najlepiej takie 250 ml. Wkładamy plasterki
ogórka dosyć ciasno upychamy.Krok 3Do garnka wlewamy
wodę i
ocet, dodajemy
ksylitol i
sól. Kroimy
cebule w talarki, a
marchew w plasterki.Na końcu dodajemy
gorczycę,ziele i
listek laurowy.Po wymieszaniu dodajemy
musztardę i gotujemy jakieś 15 minut.Krok 4Wyjmujemy z zalewy
cebulkę i
marchewkę i wkładamy do każdego słoiczka z
ogórkami. Zalewamy gorącą zalewą,zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut. Wyszło mi 12 słoiczków po 250 ml.
sobota, 13 sierpnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPikle w zalewie pomidorowejDostałam sporo ogóreczków przerośniętych nic tylko na pikle się nadawały.Więc postanowiłam zrobić najpierw w zalewie pomidorowej.Nic trudnego za to jesienną i z
Ogórki kanapkoweRobię
przetwory, w tym i
ogórki w różnej postaci i smaku.Dziś was zapraszam na
ogórki kanapkowe.Kolor i smak niezwykły.Nie
powiem wam ile wyjdzie słoików
Buraczki na zimę 2016Trwa szał na
przetwory więc robię
póki mam chęć.Dziś marynowane
buraczki idealne do zupy lub jako dodatek do ziemniaczków:) Składniki:
buraczki starte 5 kg szklO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter