Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ogórki kanapkowePierś faszerowana
serkiem ... »Dziś wam zaprezentuje jagodzianki domowe.Nie są idealne lecz bardzo smaczne i delikatne. Zdjęcie nie oddaje tego co jest w środku ani w smaku.
Ciasto drożdżowe:500 g
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol250 ml
mleka50 g
ksylitolu Kłos Pol40 g świeżych
drożdży75 g miękkiego
masła1 płaska łyżeczka
soli1
jajkosok z cytryny tak z połowyDodatkowo:
mleko 50 ml do posmarowania bułeczek przed pieczeniem
jagody 10 łyżeczek
cukier puder 100 g
młody jęczmień odrobinęKrok 1Do misy wsypujemy przesianą
mąkę, do miseczki wlewamy szklankę ciepłego
mleka,dodajemy
drożdże i
ksylitol, mieszamy do rozpuszczenia.Krok 2W
mące robimy dołek i wlewamy rozpuszczone
drożdże, delikatnie mieszamy aby powstała zawiesina.Przykrywamy ściereczka na 15 minut -
drożdże zdążą wyrosnąć.Krok 3Dodajemy miękkie
masło i
jajo i
sok z cytryny , wyrabiamy ciasto.Powinno być gładkie i elastyczne.Przykrywamy je i zostawiamy na 40 minut by wyrosło.Krok 4Po 40 minutach odgazowujemy ciacho i dzielimy ja na 10 części a jak wolicie troszkę większe to na 8 .Robimy placuszek i nakładamy
jagody.Sklejamy ciasto pod spód i robimy wałeczek.Zostawiamy do wyrośnięcia na około 20 minut.Pieczemy koło 20-25 minut w 170 stopniach.Krok 5Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem.
niedziela, 07 sierpnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyChlebek idealny na tostyZachęcam do przygotowania domowego
chleba idealnego na tosty .Pewnie myślicie ,że upieczenie takiego
chlebka jest trudne i pracochłonne, więc mówię&nbRwane bułeczki z
poziomkamiAch zaskoczę dziś was,pyszne maleństwa z
poziomkami zrobiłam.Nawet grama
cukru nie dałam do poziomek, same w sobie były słodkie. Składniki:
mąką 500 g typ 500 żJagodziankiSezon
jagodowy trwa.Dziś będą pyszne jagodzianki,jedne z lukrem drugie z
cukrem pudrem. Jagodzianki: 4 szklanki
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol 5&nbsO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter