ßßß
            
        
„Tysiąc sposobów na pastę do kanapek” – autorem książki o takim tytule z powodzeniem mógłby zostać mój J. Czasami potrafi zupełnie mnie zaskoczyć, a pomysły chyba nigdy mu się nie skończą…Dziś na tapecie wędzona makrela – w zasadzie z czym by się jej nie połączyło, wyjdzie pysznie. No, może z czekoladą bym uważała, choć kto wie? Nieee, to chyba niezbyt dobry pomysł… Lepiej spróbujcie klasycznej wersji z białym serem, lub troszkę ostrzejszej, pomidorowej. Zapraszam!Pasta I:1 wędzona makrela250 g twarogupół pęczka posiekanego koperku1 mała cebula1 małe opakowanie jogurtu naturalnego1 – 2 łyżeczki ostrej musztardyszczypta cukrusól i pieprz do smakuMakrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, mięso rozgnieść widelcem z twarogiem. Dodać jogurt, posiekaną cebulkę i koperek. Doprawić musztardą, solą, cukrem i świeżo mielonym czarnym pieprzem.Pasta II:1 wędzona makrela3 jajka ugotowane na twardokilka kiszonych ogórków1 mała cebulapół pęczka natki pietruszki lub pęczek szczypiorku1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego1 – 2 łyżki majonezusól i pieprz do smakuMakrelę obrać ze skóry i ości. Dodać drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulkę, jajka i natkę (lub szczypiorek), wymieszać z majonezem i przecierem pomidorowym. Doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Twoja ocena:
Przepis:Data publikacji:2015-05-24Przygotowanie:30MCałkowity czas:30MŚrednia ocena:5Based on 3 Review(s)