Wykonanie
„Tysiąc sposobów na pastę do kanapek” – autorem książki o takim tytule z powodzeniem mógłby zostać mój J. Czasami potrafi zupełnie mnie zaskoczyć, a pomysły chyba nigdy mu się nie skończą…Dziś na tapecie
wędzona makrela – w zasadzie z czym by się jej nie połączyło, wyjdzie pysznie. No, może z
czekoladą bym uważała, choć kto wie? Nieee, to chyba niezbyt dobry pomysł… Lepiej spróbujcie klasycznej wersji z
białym serem, lub troszkę ostrzejszej, pomidorowej. Zapraszam!Pasta I:1
wędzona makrela250 g
twarogupół pęczka posiekanego
koperku1 mała
cebula1 małe opakowanie
jogurtu naturalnego1 – 2 łyżeczki ostrej
musztardyszczypta
cukrusól i
pieprz do smaku
Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości,
mięso rozgnieść widelcem z
twarogiem. Dodać
jogurt, posiekaną
cebulkę i
koperek. Doprawić
musztardą,
solą,
cukrem i świeżo mielonym
czarnym pieprzem.Pasta II:1
wędzona makrela3
jajka ugotowane na twardokilka
kiszonych ogórków1 mała
cebulapół pęczka
natki pietruszki lub pęczek
szczypiorku1-2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego1 – 2 łyżki
majonezusól i
pieprz do smaku
Makrelę obrać ze skóry i ości. Dodać drobno pokrojone
ogórki, posiekaną
cebulkę,
jajka i
natkę (lub
szczypiorek), wymieszać z
majonezem i
przecierem pomidorowym. Doprawić
solą i świeżo mielonym
czarnym pieprzem.
Twoja ocena:
Przepis:Data publikacji:2015-05-24Przygotowanie:30MCałkowity czas:30MŚrednia ocena:5Based on 3 Review(s)