Wykonanie
25/05/2016Pieczone
szparagi | Obiad w 20 minut«
Makaron ze
szparagami w sosie
ziołowo-
serowymWystarczy 20 minut i efektowny, smaczny obiad mamy gotowy 🙂 Polecam pieczone,
zielone szparagi, a jako dodatek –
jajko sadzone. O tym, dlaczego warto jeść
szparagi, wyjaśniam we wpisie: 3 powody, dla których warto jeść
szparagi .Składniki:
zielone szparagioliwa z oliweksól gruboziarnista
jajkopieprz do smakuKrok 1
Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy
oliwą z oliwek, mieszamy, posypujemy
solą gruboziarnistą.Krok 2Naczynie ze
szparagami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 15 minut do zrumienienia.Krok 3Zaraz przed końcem pieczenia
szparagów, dobrze rozgrzewamy patelnie i wbijamy na nią
jajko, smażymy do momentu, aż
białko się zetnie. Podajemy razem ze
szparagami.