Wykonanie
Rewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto
serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na
pieczywo. Polecam.
35 dkg
żółtego sera30 dkg
pieczarek35 dkg
piersi z kurczaka1
cebula3
jajka1/2 szklanki
majonezusól,
pieprzolejSer ścieramy na tarce na dużych oczkach i mieszamy z rozbełtanymi
jajkami i
majonezem. Wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia i natłuszczoną foremką o wymiarach ok. 25x40 cm. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Mięso kroimy na plasterki około 1 cm plasterki, dodatkowo lekko rozbijamy i przyprawiamy
solą oraz
pieprzem.
Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy wraz z poszatkowaną
cebulą na
oleju, oczywiście doprawiamy
solą i
pieprzem.Na ciepłe ciasto
serowe układamy plastry
mięsa, na to
pieczarki i zawijamy w roladę, zapiekamy jeszcze przez 25 minut w 180 stopniach.