Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA DIETETYCZNEzapiekanka z
makaronem,
brokułami i
paprykami wegetariańska
Chciałam zaproponować przepis na zapiekankę z
makaronem .
paprykami i
brokułami w wersji wegetariańskiej..Składniki :300 g grubszego
makaronu u mnie wstążki
przyprawy: do
mięsasól .
pieprz.2 ząbki
czosnku.
papryka słodka i ostra.
tymianek ewentualnie inne ulubione
ziołaok. 300 g
brokułów1/2
papryki czerwonej.żółtej oraz zielonej1/3
papryki peperoni10 dag mrożonych
grzybów leśnych lub pieczarek/optymalnie/2 łyżki
musztardy sarepskiejok. 300-400 g
sera żółtegoSos
serowo-
śmietanowy:– 2 opakowania
serka topionego– 5 łyżek
śmietany– 1/2 szkl.
wody–
sól,
pieprzWykonanie :
Makaron gotujemy al dente .odcedzamy nie przelewamy
wodą.
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.odcedzamy..Do naczynia żaro na spód kładziemy
makaron .i
brokuły.Na rozgrzanej patelni z
olejem +
masło przesmażymy kilka minut pokrojone
papryki oraz
grzyby leśne lub
pieczarki…które na końcu solimy.
pieprzymy i dodajemy
musztardę .chwilę razem przesmażając..Na wcześniej wyłożony w naczyniu żaro
makaron . wykładamy przesmażone
papryki z
grzybami..przykrywamy
makaronem..ścieramy
ser żółty ..zalewamy sosem serowo_-
śmietanowym który wykonujemy podgrzewając
wodę z
topionymi serkami mieszamy do rozpuszczenia
serków..dodajemy zahartowaną
śmietanę .solimy oraz
pieprzymy..Wkładamy do nagrzanego piekarnika przykryte naczynie żaro do 170 stopni na 40 minut..SmacznegoPowiązany przepis:ciasto
czekoladowe z
gruszkąsos jogurtowo-
cynamonowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy