Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEzapiekanka z
brokułami,
paprykami oraz
kurczakiemZapiekanki u mnie w domu są zawsze chętnie zjadane .Przedstawiam wersję z
brokułami .
paprykami i
kurczakiem..Jest smaczna pożywna ..Można podawać za równo jako danie główne .kolację lub na imprezę..Przygotowanie nie jest skomplikowane ..Najwięcej czasu pochłania krojenie ..Polecam serdecznieSkładniki :300 g grubszego
makaronu u mnie wstążkipodwójny filet z
piersi z kurczakaprzyprawy: do
mięsasól .
pieprz.2 ząbki
czosnku.
papryka słodka i ostra.
tymianek ewentualnie inne ulubione
ziołaok. 300 g
brokułów1/2
papryki czerwonej.żółtej oraz zielonej1/3
papryki peperoni10 dag mrożonych
grzybów leśnych lub
pieczarek2 łyzki
musztardy sarepskiejok. 300-400g
sera żółtegoSos
serowo-
śmietanowy:– 2 opakowania
serka topionego– 5 łyżek
śmietany– 1/2 szkl.
wody–
sól,
pieprzWykonanie :
Makaron gotujemy al dente .odcedzamy nie przelewamy
wodą.Umyte i pokrojone
piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki obtaczamy w ww. składnikach odstawiamy na 1 godzinę.
Brokuły gotujemy z osolonej wodzie 10 minut.odcedzamy.Na rozgrzanej patelni z
olejem przesmażamy na rumiano z obu stron..Do naczynia żaro na spód kładziemy
makaron następnie przesmażonego
kurczaka.i
brokuły.na tej samej patelni ..smażymy kilka minut pokrojone
papryki oraz
grzyby leśne lub
pieczarki…które na końcu solimy.
pieprzymy i dodajemy
musztardę .chwilę razem przesmażając..
Na wcześniej wyłożony w naczyniu żaro
makaron oraz
filety z kurczaka wykładamy przesmażone
papryki z
grzybami..przykrywamy
makaronem..ścieramy
ser żółty ..zalewamy sosem serowo_-
śmietanowym który wykonujemy podgrzewając
wodę z
topionymi serkami mieszamy aż do rozpuszczenia
serków..dodajemy zahartowaną
śmietanę .solimy oraz
pieprzymy..Wkładamy do nagrzanego piekarnika przykryte naczynie żaro do 170 stopni na 40 minut..SmacznegoPowiązany przepis:ciasto kubuś bez pieczenia
karkówka pieczona w całościWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyciasto marchwiowe z kremem
sałatka chrzanowa
pstrąg smażony marynowanyAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy