Wykonanie
Gulasz w formie dania jednogarnkowego. Syty i treściwy , zawierający wszystkie składniki udanego obiadu ,
ziemniaki ,
mięso ,inne warzywa oraz esencjonalny , nie zagęszczany sos. Ważnym elementem dania jest kolejność dodawania składników by się nie rozgotowały ,długo duszona
wołowina była mięciutka w warzywa pozostały w całości.Składniki:500g.
wołowiny gulaszowej3
cebule3
marchewki500g.
pieczarek500g.
ziemniakówsól ,
pieprzolej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Wołowinę myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , kroimy w dużą kostkę.Obraną
cebulę w piórka ,
pieczarki w ćwiartkiW garnku rozgrzewamy
olej rzepakowy ,przesmażamy
mięso ,dodajemy
cebulę oraz
pieczarki ,smażymy do odparowania większości płynów.Do garnka wlewamy
wodę , tyle by zakryła składniki ,doprawiamy
solą i
pieprzem.Dusimy pod przykryciem 1 , 5 godziny na małym ogniu.
Marchew i
ziemniaki obieramy ,myjemy , kroimy na mniejsze kawałki.Dodajemy do garnka , dolewamy
wody ponad składniki.Dusimy kolejne 40 min pod przykryciem na minimalnym gazie.
Smacznego