ßßß Cookit - przepis na Schab po włościańsku

Schab po włościańsku

nazwa

Wykonanie

Danie jednogarnkowe...przepis z jakiejś gazetki , ale ja troszkę zmieniłam..
0,5 kg schabu
0,5 kg ziemniaków
0,5 kg marchewki
3 cebule
0,5 kg pieczarek
0 , 5 l rosołu[ może być z kostki]
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Schab pokroić [ jak na kotlety schabowe], lekko rozbić.Posypać solą i pieprzem, obsmażyć na tłuszczu z obu stron.Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule można również zetrzeć na tarce kub pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki.W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:ziemniaki, podsmażone kotlety, marchew, pieczarki i cebula.Całość zalewamy rosołem wymieszanym z koncentratem pomidorowym.Pieczemy około 45 minut.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/10/schab-po-wosciansku.html