Wykonanie
W sobote byłam na weselu. Zamiast tradycyjnego
schabowego , były roladki ze
schabu z farszem
pieczarkowym. Troche zdziwiłam sie . Przez 50 lat
jadłam schabowego w postaci płatu
miesa w panierce ,że nie wyobrazałam sobie innej mozliwości.Musze powiedzieć że smak mile mnie zaskoczył . Były miękkie ,delikatne, smakowite. Dlatego pognałam do kucharek po przepis.
Składniki- 6 plastrów
schabu- 1/2 kg
pieczarek- 1
cebula-
musztarda-
sól,
pieprz do smaku- wykałaczki
Kotlet
schabowy rozbić , oprószyć
solą i
pieprzem. Posmarować
musztardą ..
Pieczarki i
cebule pokroić na plasterki, podsmazyć . Delikatnie z blęderować lub drobno posiekać . Doprawić
solą i
pieprzem do smaku.
Na
musztardę nałożyć trochę farszu i rozprowadzić równo
Zawinąć boki i zrolować , zapiąć wykałaczką .Tak przygotowane roladki , podsmazyć z każdej strony na gorącym tłuszczu. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i podpiekać w piekarniku 30 minut w temperaturze 180 stPodaję z
ziemniakami i surówką