ßßß Cookit - przepis na Sos tatarski

Sos tatarski

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj coś na szybko, ponieważ byłam mocno zdegustowana składem tych sklepowych sosów, przygotowałam swój. Idealny do jajek my jemy do mięsa.
Składniki:
majonez (kilka łyżek ,użyłam domowego klik)
śmietana 12% (2 łyżeczki)
ogórki konserwowe (1-2 sztuki)
cebulka (mała)
grzybki marynowane (kilka malutkich kapeluszy)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Grzybki, ogórki i cebulkę kroimy drobno. Wrzucamy do miseczki dodajemy majonez i troszkę śmietany (ok. 2 łyżeczek) solimy i pieprzymy następnie całość mieszamy i wstawiamy na jakiś czas do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy z jajkami na twardo lub tak jak my (ja i mój mąż) zjadamy z mięsem.
Smacznego.
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2016/02/sos-tatarski.html