ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane awokado i groszkiem

Jajka faszerowane awokado i groszkiem

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast majonezu oraz pełnym dobroczynnych kwasów tłuszczowych awokado jest nie tylko pyszne ale też zdrowe.
Składniki :
6 jajek
dojrzałe awokado
3 łyżki groszku
2 łyżki twarogu sernikowego
sól, czarny pieprz, płatki papryki
Sposób przygotowania :
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko. Groszek gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.
Źródło:http://pyrynagaz.blogspot.com/2016/03/jajka-faszerowane-awokado-i-groszkiem.html