Wykonanie
Ekspresowa propozycja przekąski na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy mamy ochotę na coś małego do przekąszenia. Gotowe w 20 minut!
Składniki:opakowanie
ciasta francuskiego (275g)
ser żółty 100g
jajkosól gruboziarnista/mak/kminekSposób przygotowania:
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto rozwijamy, smarujemy pędzelkiem rozkłóconym
jajkiem oraz posypujemy równomiernie
serem. Kołem do krojenia pizzy kroimy ciasto na pół wzdłuż węższego
boku a następnie w cienkie paski. Tak powstałe paluszki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując około 1cm odstępu pomiędzy nimi. Wierzch paluchów smarujemy
żółtkiem i posypujemy makiem/kminkiem/gruboziarnista
solą. Pieczemy w 180 stopniach C prze 13-15 minut.