Wykonanie
Szybka, tania i łatwa w wykonaniu przekąska będzie świetnym dodatkiem do wieczornego seansu filmowego lub grilla w gronie przyjaciół.Składniki
- 1 opakowanie
ciasta francuskiego- 1
jajko-
ser żółty z plastrach
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Ciasto francuskie podzielić na dwie równe części. Plastry
sera równo ułożyć na jednej części, przykryć drugą częścią i docisnąć. Dwuwarstwowy placek pokroić w jednocentymetrowe paski, które następnie skręcić wokół własnej osi. Świderki posmarować rozkłóconym
jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 o C, aż się zrumienią.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)