Wykonanie
Omnomnomn ale to jest dobre i fajne. Robi się w 15 minut, spala całą noc ale jako przekąska niezastąpione. Paluchy z
ciasta francuskiego i
sera żółtego. Nie, nie moje kulinarne zachwianie jeszcze nie doprowadziło mnie do przygotowywania
ciasta francuskiego domową robotą, wolę sposób Nigelli - idę i kupuje :)
Składniki:- 2
ciasta francuskie- 1
jajko- 0,5 kg
sera żółtego- papier do pieczeniaPrzygotowanie:
Ciasto francuskie rozdzielam na dwie części.
Jajko roztrzepuje i smaruje nim jedną część ciasta, następnie rozkładam
ser lekko przyklepując aby dobrze przylgnął. Nakładam drugą część
ciasta francuskiego. Kroję je w połowie w poprzek a następnie na paski po całej jego długości i każdy z pasków skręcam w drugą stronę jak sprężynę. Piekę w 180 stopniach przez około 15 minut.