Wykonanie
Od dłuższego czasu nie jem już kupnych
słodyczy. Nie tylko ze względów dietetycznych, ale i zdrowotnych. Nie wiem, czy macie zwyczaj c zytać etykiety produktów, jeśli nie to naprawdę polecam. W ciastkach,
czekoladzie, batonach, czy cuk ierkach możecie znaleźć składniki, które nawet nie przyszłyby Wam do głowy. Gdy sobie to uświadomi łam, dużo łatwiej było mi zrezygn
ować z kupnych słodkości. Nie
będę ukrywać, że nadal jestem miłośniczką s łodkości, ale teraz wybieram te zdrowe
słodycze, które sama przygotowuje w domu. Ostatnio eksperymentuje z batonami pro teinowymi. Dziś mam dla Was wersję z odżywką
białkową o smaku
ciasteczkowym i
orzechami.przepis na ok. 5 sztuk
100g odżywki
białkowej o smaku
ciasteczkowym50g
płatków jaglanych50g
płatków owsianych50g
orzechów włoskich50g
rodzynek50ml
mleka ryżowegołyżka
musu jabłkowegołyżka
masła orzechowegoW misce wymieszaj odżywkę
białkową,
płatki jaglane i owsiane,
rodzynki i
orzechy. W garnku podgrzej
mleko z
masłem orzechowym i musem, tak aby składniki się połączyły. Do składników suchych dodaj składniki mokre, tak, aby się połączyły. Plastikowy pojemnik wyłóż folią, przełóż do niego masę, wygładź wierzch i dociśnij ręką. Następnie przełóż masę do lodówki lub zamrażalnika. Po paru godzinach wyjmij, podziel masę na 5 batonów.Smacznego :)