Wykonanie
Odkąd zaczęłam łączyć treningi z dietą, studiami i jeszcze innymi zajęciami, mam coraz mniej czasu. Podstawową zasadą, którą kieruję się podczas przygotowania posiłków jest smak, zdrowie i oszczędność czasu. Dania muszą być zdrowe, ale ich przygotowanie nie może być zbyt czasochłonne i skomplikowane. Dobrym rozwiązaniem, przede wszystkim jako szybki posiłek potreningowy, są batony :) Oczywiście, możecie sobie je kupić w sklepie, ale są dość drogie i nie zawsze ich skład jest naprawdę dobry. Dlatego zróbcie je sobie sami w domu :) Uwierzcie, że ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 5 minut. Smakiem nie odbiegają od tych kupnych wersji, a dodatkowo możecie sobie stworzyć własną kombinację. Ja przygotowuje je dość często i zabieram je ze sobą na siłownię lub na uczelnię. Sprawdzają się wyśmienicie :)przepis na 8 batonów
130g
płatków owsianych50g
siemienia lnianego100g odżywki
białkowej o smaku
ciasteczkowym50g
rodzynek110g
masła orzechowego200ml chłodnej
wodyWszystkie składniki przełóż do miski ( w takiej kolejności jak zostało to zapisane w liście składników). Wymieszaj wszystko dokładnie. Formę do pieczenia wyłóż folią spożywczą, a następnie przełóż do niej masę, wyrównaj wierzch. Formę wstaw do lodówki na całą noc. Następnie pokrój ciasto w prostokąty, tak aby kształtem przypominało batony.Smacznego :)Wartość energetyczna: całość / porcjaKalorie: 1900kcal / 237kcal
Białko: 132g / 16,5gWęglowodany: 134g / 16 , 75Tłuszcz: 93g / 11,6g