Wykonanie
Dziś T. serwuje pyszne, zdrowe batoniki bez tłuszczu, bez
jajek i bez
mąki. Tak, tak - to możliwe. Wszystko trzyma się dzięki płatkom owsianym,
masłu orzechowemu i bananowi. Na osłodę trochę
miodu i
rodzynek. Pysznie i zdrowo!Co potrzebujesz na małą, podłużną foremkę lub tortownicę o średnicy 20 cm?150 g
płatków owsianych1 duży
banan2 duże łyżki
masła orzechowegogarść sparzonych
rodzynek20 g
siemienia lnianego2 łyżki ciepłej
wody dla osłody można dodać łyżkę
mioduCo teraz?1.
Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy
płatki owsiane,
masło orzechowe,
rodzynki, siemię,
wodę i
miód. Mieszamy wszystko.2. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 25 min w temp. 180-190 C.3. Kroimy po ostudzeniaEnglish: No fat, no dairy, no
flour oatmeal bars.Ingredients for 9x9 inch baking pan:150 g oatmeal cereals1 big
banana2 tbls peanut butterhandful raisin soaked in hot water20 g linseed2 tbls warm wateras a sweetener you can use honey (1 tbls)1.
Mash the
banana with fork, add all the ingredients and mix.2. Put the dough into baking pan and bake for 25 min in 350 degrees.3. Cut to pieces after cooling down.