Wykonanie
Dzień dobry po kolejnej przerwie ! Niestety jestem zmuszona opuścic Was na kolejne parę dni : ( Spotkało mnie najbardziej pechowe nieszczęście z możliwych- kiedy wszyscy już zdrowieją i wychodzą z tej okropnej grypy- mnie ona spotyka. I to spada na mnie jak
granaty z drzewa ! Zasypiam wieczorem zdrowa jak
ryba i budzę się w środku nocy z 39 stopniową gorączką. W dodatku nie zamierza ona sobie pójśc...
Będę starała się byc z blogiem mniej więcej na bieżąco ale nie mam siły nawet wstac z łóżka i wziąc aparat do ręki : ( Poza tym wątpię, żeby
płatki ryżowe na zmianę z
kisielem lub
kaszą manną były jakoś specjalnie fotogeniczne..
Póki co dodaję piątkową owsiankę, za czasów kiedy byłam jeszcze zdrowa, silna i rześka !
Potrzebowałam:odmierzoną ilośc
mleka (u mnie z tej miseczki)
płatki owsiane (ja używam błyskawicznych), tak "na oko" ok. 5-6 łyżekgarści suszonych
bananówgarści
orzechów włoskich2-3
ciasteczka Bel
Vita orzechowychPrzygotowałam
mleko zagotowałamdo gotującego się wsypałam
płatki i cały czas szybko mieszałam(jeśli za bardzo Wam kipi to zmniejszcie gaz)gotujcie do wyparowania
wody (tj. minimum 10 minut) pod koniec gotowania dodaję pokruszone
orzechy i
bananygotuję jeszcze kilka minutek do całkowitego połączenia składnikówprzelewam do miseczki i wkruszam
ciasteczkaDo akcji