ßßß
Składniki:ok. 35 sztuk100 g prażonego ryżu (płatków śniadaniowych)50 g pianek marshmallows125 g kremowego masła orzechowego450 g białej czekolady70 g ciasteczek korzennych SpekulatiusWykonanie :Marshmallows kroimy w mniejsze kwadraciki, a ciasteczka łamiemy na mniejsze kawałki.Ryż przesypujemy do dużej miski. Ddodajemy pokrojone pianki oraz połamane ciastka.Białą czekoladę rozpuszczamy z masłem orzechowym w kąpieli wodnej. Po delikatnym przestudzeniu czekoladę z masłem wylewamy do miski z ryżem i dokładnie mieszamy, tak aby wszystkie składniki były dobrze obklejone.Tak przygotowaną masę wykładamy łyżką (tworząc ciasteczka) na papier do pieczenia i przekładamy do lodówki, aby zastygły.Ciasteczka możemy przetrzymywać w strunowych woreczkach. Nie muszą być trzymane w lodówce, natomiast po wyjęciu z lodówki będą bardziej klejące.Smacznego!
Przepis, przed dodaniem ciasteczek, znaleziony tutaj.