Wykonanie
Najlepsze po trawy wychodzą z resztek :) Tak właśnie było z tą pizzą. Z bliżała się
pora obiadowa, a ja totalnie nie mia łam pomysłu co zjeść. Otworzyłam lodówę : trochę
kaszy, warzywa,
ser,
wędlina... A gdy by tak zrobić z tego pizzę? Taką zd rową, bez glutenu i bez laktozy. Na początku miałam trochę obaw, przede wszystkim, czy spód się n ie rozwali i czy w ogóle będzie to zjadliwe? Na szczęście okazało się, że obawy były bezzasadne a pizza z
kasz y jaglanej zdecy dowanie zostanie moją faworytką :)porcja dla dwóch osób
woreczek ugotowanej
kaszy jaglanejjajko2 łyżeczki
płatków drożdżowychsól,
pieprzsos pomidorowy2 plasterki
sera bez laktozy (lub innego)
wędlinadowolne warzywa+ domowy
ketchup (KLIK)
Kaszę jaglaną przełóż do miski, dodaj
płatki drożdżowe,
sól,
pieprz oraz
jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przełóż ciasto formując z niego okrągły placek o grubości ok. 0,5cm. Następnie wstaw blachę na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. W tym czasie pokrój warzywa,
wędlinę i
ser. Gdy spód pizzy już się podpiecze, wyjmij go z piekarnika, rozsmaruj na nim
sos pomidorowy, a następnie poukładaj dodatki. Wierzch pizzy posyp
serem. Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 15 minut. Podawaj ciepłą z domowym
ketchupem.Smacznego :)