Wykonanie
Spaghetti to klasyka dań z
makaronem, wszyscy je znają i przeważnie uwielbiają. Tym razem podaję przepis na sos
mięsno -
pieczarkowy który wręcz uwielbiam. Do tego
ser i danie z
makaronem gotowe.
SKŁADNIKI :150 g
makaronu spaghetti ugotowanego wg. przepisu400 g
mięsa mielonego200 g
pieczarek2 ząbki
czosnku2 łyżki
oleju1
cebula1 puszka
pomidorów1 łyżeczka
przecieru pomidorowegosól,
pieprz,
bazylia,
papryka w proszku do smaku1
kostka rosołowa ( naturalna)100 g
żółtego seraparmezan do posypaniaPRZYGOTOWANIE :
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.Na wysokiej patelni podpiekamy drobno pokrojoną
cebule i
czosnek, następnie dodajemy
mięso,
pomidory, przecier, kostkę i poszatkowane
pieczarki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut.Kiedy płyny odparują doprawiamy sos do smaku. wsypujemy
ser i mieszamy.
Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy
parmezanem. Smacznego