Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej.Nadziewane kaszą jaglaną i warzywami, w towarzystwie kurczaka - polecam wszystkim dbającym o linię :)SKŁADNIKI(dla 4 osób - 1 porcja(2 połówki) -ok. 300 kcal4 średnie cukinie(250-300 g każda)1 woreczek kaszy jaglanej400 g filetu z piersi kurczaka1 mała cebula2 ząbki czosnku150 g zielonej fasolki mrożonej1 łyżka oliwy z oliwek2 łyżeczki curry1 czubata łyżka przecieru pomidorowegosól,pieprzPRZYGOTOWANIEKaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce oliwy (pozostałą część zostawiamy do cukinii). Dodajemy pokrojonego w kosteczkę kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na złoto. Fasolkę blanszujemy kilka minut we wrzątku. dodajemy wraz z ugotowaną kaszą do kurczaka, doprawiamy curry i przecierem. Dokładnie mieszamy farsz.Cukinie szorujemy, przekrawamy wzdłuż na połówki i usuwamy przy pomocy łyżki gniazda nasienne. Skrapiamy połową pozostałej oliwy, solimy i pieprzymy każdą połówkę. Nakładamy farsz do naszych cukinii. Skrapiamy resztą oliwy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy faszerowane cukinie i podlewamy połową szklanki wody.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Smacznego :)