ßßß
500 g mięsa z udek kurczaka1 łyżka oleju/oliwysól, pieprz1 mała biała cebula3 ząbki czosnku2 łyżki curry6 gałązek świeżego tymianku1/2 łyżeczki cynamonu4 kulki ziela angielskiego2 listki lauroweszczypta chili500 ml bulionu400 g krojonych pomidorów z puszki200 g ananasapęczek kolendryPRZYGOTOWANIERyż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Mięso kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na złoto. Zdejmujemy mięso z patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy posiekaną drobno cebulę i dodajemy wszystkie przyprawy. Wlewamy bulion i pomidory i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy z powrotem kurczaka, zmniejszamy ogień i gotujemy około 20 minut. Gdy kurczak będzie miękki dodajemy na 1-2 minuty ananasa pokrojonego w kostkę i ewentualnie dosmaczamy solą i pieprzem.Podajemy z ryżem. Całość posypujemy posiekaną kolendrą. Smacznego :)