Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
buraczek ćwiklowy 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek 3 gałązki
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielske 2 ziarna
bulion wolowy 2,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
czosnek pokroić na plasterki. Umyte
pomidory przekroić na pół, włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać
czosnkiem i polać
oliwą. Piec 25 minut w 180 stopniach. Oczyszczonego
buraka pokroić na paski. Oczyszczona, drobno pokrojona
cebule podsmażyć w rondlu na pozostałej
oliwie, dodać kawałki
buraka. Zalać
warzywa bulionem, dodać ziele oraz listek i gotować na wolnym ogniu. Upieczone
pomidory obrać , dodać do zupy razem z
czosnkiem i
sokiem, który powstał podczas pieczenia. Wrzucić 3 gałązki
tymianku i gotować 25 minut. Doprawić zupę do smaku
solą oraz
pieprzem.Uwagi:Świeży
tymianek można zastąpić łyżeczką suszonego.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: