ßßß
2 łyżki curry2 łyżeczki tymianku1/2 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego2 listki laurowe1 papryczka chili1 puszka krojonych pomidorów400 ml bulionu1 puszka ananasasólpieprzolej do smażenia3 woreczki brązowego ryżu
PRZYGOTOWANIERyż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku). Odkładamy kurczaka na bok i na tym samym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę przypraw. Smażymy razem 2-3 minuty. Dodajemy posiekane chili, pomidory i bulion. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy kurczaka. Zmniejszamy ogień i dusimy całość przez 15 minut. 5 minut przed końcem dorzucamy ananasa pokrojonego w kostkę. Dodajemy ryż. Mieszamy i podajemy. Smacznego :)