Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka Wielkanocna o smaku ...Mazurki Wielkanocne mini »Wielkanoc to tradycja która jest pięknym świętem i dlatego co roku piekę mazurki, dziś będzie to zając :)Składniki na trzy zające3 szklanki
mąki krupczatki4 kopiaste łyżki
cukru pudru200 g l
margaryny5
żółtekdodatki:
rodzynki królowej Helio
płatki migdałowe Heliomasa orzechowa z kawałkami orzeszków Helio
galaretka niebieska+ tyle samo
cukrugalaretka czerwona + tyle samo
cukrugalaretka różowa+ tyle samo
cukruczekoladowe kuleczkikółeczka koloroweKrok 1Do miski wsypujemy
mąkę krupczatkę, dodajemy
cukier puder,
żółtka i
margarynę.Zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy, przykładamy szablon i wycinamy nożem 3 zające. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na niego zające .Pieczemy w 170 stopniach koło 15-20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy masą
orzechową cały środek. Ob-ramówkę
królika zaznaczamy kuleczkami czekoladowymi. wąsy robimy z
rodzynek a ogonek z
płatków migdałowych. Niżej robimy pisanki kolorowe.Krok 2
galaretkę wsypujemy do młynka i tyle samo
cukru miksujemy, Przekładamy do miseczki i dodajemy odrobinę gorącej
wody. Mieszamy i mamy
lukier niebieski i tak z każdym kolorem identycznie.
niedziela, 06 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter