Wykonanie
Ciasto kruche z dodatkami:) Może kajmak,
orzechy i
czekolada to niezbyt letnie połączenie, ale czasem potrzeba takiej odmiany.
Inspiracja stąd .Składniki:200g
mąki100g
margaryny50g
cukru2
żółtkałyżka gęstej
śmietanymasa kajmakowa50g
mlecznej czekoladyorzechy do dekoracji
Żółtka ubijamy z
cukrem na gładką masę. Do drugiego pojemnika wsypujemy
mąkę, pokrojoną w kostkę
margarynę i
śmietanę. Dodajemy masę
żółtkową. Zagniatamy. Odstawiamy do lodówki na około 30min, u mnie z braku czasu była to zamrażarka i 10min. Po wyjęciu z chłodziarki rozwałkowujemy ciasto wielkości foremki. Użyłam formy 25x25cm. Pieczemy w temp 180st. C około 25min.Po ostudzeniu smarujemy
kajmakiem i dekorujemy roztopioną
czekoladą i
orzechami.