Wykonanie
4 kwietnia 2014
Składniki:Ciasto:1/2 kostki
margaryny400 g.
mąki200 g
cukru pudru3 łyżki
śmietany 18 %1
żółtkoMasa:1/2 kostki
margaryny250 ml.
śmietany 18 %2 tabliczki
czekolady mlecznej ( Każda po 100 g.)3 łyżki
cukru3 łyżki wiórek
kokosowychPrzygotowanie:Składniki na ciasto łączymy razem , wyrabiamy na jednolita masę. Zawijamy w folię spożywczą , chłodzimy w zamrażalce 20-30 min. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek , przekładamy do formy na tartę . Pieczemy 20-25 min w 180st.
Margarynę ze
śmietaną rozgrzewamy , dodajemy
cukier i
czekoladę , podgrzewamy na wolnym ogniu co chwila mieszając do całkowitego połączenia się składników.Masę wylewamy na ciasto , wierch posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki na 3-4 h do zastygnięcia masy. Gotową kroimy jak pizzę lub w kostkę .SmacznegoPost navigation← Zdrowa i bardzo smaczna surówka która idealnie nadaje się do dań
mięsnych lub ryb a nawet do pochrupania na kolację.Próbowała jej także Klaudia prowadząca bloga
Koperek w kuchni i oceniła pozytywnie. Zapraszam :)test →