Wykonanie
8 kwietnia 2014Składniki:Składniki na około 45
ciasteczek:Ciasto:500 g.
mąki250 g.
margaryny200 g.
cukru pudru3
żółtkaMasa:500 ml.
śmietany 30 % ( dwa opakowania)500 g.
sera ricotta ( dwa opakowania)3 łyżki
cukru pudru3 kostki
czekolady mlecznejPrzygotowanie:Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść razem aż będzie gładkie.Zawinąć w folię spożywczą , włożyć do zamrażalki na 30-40 min.Po wyjęciu rwać po kawałeczku , wykładać formę do
ciasteczek. ( wystające brzegi wyrównać)Piec 20 min w 150 st.Wyjąć z foremek odstawić do ostudzenia.Masa:
Śmietanę zmiksować
cukrem pudrem na sztywno , dodać
serki ricotta ponownie chwilkę miksować.
Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach dodać do masy , wymieszać.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub ,maszynki do dekoracji.Dekorować środek każdego
ciasteczka .Odstawić do lodówki na 2-3 h.SmacznegoPost navigation← Do tej pizzy możemy użyć resztek domowego
schabu , ja właśnie tak zrobiłam . Nadaje jej niepowtarzalny smak :)Bogate wnętrze i boki z niespodzianką sprawia iż pizza jest bardzo syta , smaczna a dodatkowo ciszy oko :) →