ßßß
150 gram margaryny (Bielska Z.T. Bielmar)70 gram cukru pudrużółtko230 gram mąki krupczatkiczekolada mlecznaMargarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Dodać żółtko i zmiksować.Wsypać mąkę i zagnieść ciasto.Włożyć do 20 minut do zamrażalnika.Rozwałkować na grubość około 5 mm, przygotowanym szablonem z kartonu o kształcie saszetki do herbaty wycinać ciasteczka i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Zrobić dziurki na nitkę, jeśli chcesz np. słomką.Piec w 170 st. C. przez 10-15 minut.Gdy wystygną rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę.Każde ciasteczko zanurzać (albo smarować pędzelkiem) do połowy w czekoladzie.


Margaryna Bielska Z.T. Bielmar zawiera wysoki poziom tłuszczów - 80%, polecana jest do kremów, gdyż dzięki unikalnej recepturze szybko się napowietrza, jednak w ciasteczkach również bardzo dobrze się sprawdziła. W składzie znajduje się ukwaszone mleko, dzięki czemu smak margaryny jest aromatyczny i niepowtarzalny.