Wykonanie
Chciałabym się oficjalnie pochwalić, że mój blog zakwalifikował się jako 1 z 10 do testowania
margaryn kulinarnych
marki ZT Bielmar :)
150 gram
margaryny (Bielska Z.T. Bielmar)70 gram
cukru pudrużółtko230 gram
mąki krupczatki
czekolada mlecznaMargarynę utrzeć z
cukrem pudrem na puszystą masę.Dodać
żółtko i zmiksować.Wsypać
mąkę i zagnieść ciasto.Włożyć do 20 minut do zamrażalnika.Rozwałkować na grubość około 5 mm, przygotowanym szablonem z kartonu o kształcie saszetki do
herbaty wycinać
ciasteczka i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Zrobić dziurki na nitkę, jeśli chcesz np. słomką.Piec w 170 st. C. przez 10-15 minut.Gdy wystygną rozpuścić w kąpieli
wodnej czekoladę.Każde
ciasteczko zanurzać (albo smarować pędzelkiem) do połowy w
czekoladzie.
Margaryna Bielska Z.T. Bielmar zawiera wysoki poziom tłuszczów - 80%, polecana jest do kremów, gdyż dzięki unikalnej recepturze szybko się napowietrza, jednak w ciasteczkach również bardzo dobrze się sprawdziła. W składzie znajduje się ukwaszone
mleko, dzięki
czemu smak
margaryny jest aromatyczny i niepowtarzalny.