Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
margaryna 170 gramów
cukier 100 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
śmietana 2 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
truskawki 400 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać, na stolnicy, z
proszkiem do pieczenia i posiekać z
miękką margaryną, dodać
żółtka,
cukier,
śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Formę do tarty wysmarować tłuszczem i oprószyć
mąką. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm (trochę ciasta odłozyć0 i wyłożyć nim formę. Nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Oczyszczone
truskawki pokroić na ćwiartki. Na podpieczone ciasto rozłożyć 3/4
truskawek, a na nie pokruszyć w rękach pozostałe surowe ciasto. Piec jeszcze ok. 25 minut , aż ciasto się zrumieni. Na upieczonym cieście rozłożyć resztę
truskawek i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: arluniaData: 2009-06-07To wpaniałe połącznie upieczonych i świeżych
truskawek. Jestem zachwycona!Autor: arluniaData: 2009-06-07To wpaniałe połącznie upieczonych i świeżych
truskawek. Jestem zachwycona!Autor: arkuniaData: 2009-06-07Ta
tarta jest wspaniała. Najpyszniejsze w niej jest połączenie upieczonych i świeżych
truskawek.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: