ßßß Cookit - przepis na JagRaffello, czyli jaglane „Raffaello” – klasyka w wydaniu vege

JagRaffello, czyli jaglane „Raffaello” – klasyka w wydaniu vege

nazwa

Wykonanie

JagRaffello, czyli jaglane „Raffaello” – klasyka w wydaniu vege
Przez Marzena 8 marca 2016
Składniki
ugotowana kasza jaglana - 2/3 szklanki
mąka kokosowa - 2/3 szklanki
brązowy cukier - 1/3 szklanki
mleko sojowe w proszku - 2 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
cardamon - 1/4 łyżeczki
wanila - 1/2 łyżeczki
olej kokosowy/masło kokosowe - 1 łyżka
Instrukcje
Ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę miksujemy w blenderze z mąką kokosową, olejem, cukrem, cardamonem, wanilią, mlekiem sojowym w proszku i sokiem z cytryny.
Po zmiksowaniu fromujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach (z przepisu wychodzi ok. 20 kulek).
Kaszę jaglaną najepiej gotować w proporcjach 1 do 3, czyli 1 porcja kaszy i 3 porcje mleka z odrobiną soli.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/jagraffello-czyli-jaglane-raffaello-klasyka-w-wydaniu-vege