ßßß Cookit - przepis na Mazurek orzechowo-czekoladowy

Mazurek orzechowo-czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor MiłośniczkaDobrejKuchni
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (22 głosy)
5 jaj
2 szkl. mąki
1.5 szkl. cukru
2 szklanki drobno posiekanych/zmielonych orzechów włoskich
1 starta tabliczka deserowej czekolady
1 proszek do pieczenia
2 łyżki roztopionego masła
Mazurek orzechowo-czekoladowy - sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem, następnie dodać resztę składników i delikatnie, acz dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze ok. 180 C przez ok. 1 h (aż patyczek pozostanie suchy po wkłuciu). Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową i udekorować bakaliami wg uznania. Smacznego!! Źródło: Ciasta Siostry Leonilli. Książeczka, mimo iż wydana przez RM, to jednak genialna :)
Ciasto mazurek na andrucie [Łatwy przepis]
Mazurki jak z obrazka
uznania. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Zobacz też przepisy na mazurka orzechowo - czekoladowego oraz mazurka z czekoladową truflą i żurawiną Licznym gronem fanów cieszy się mazurek kajmakowy. Kajmak możemy przygotować wykorzystując słodzone mleko skondensowane. Zamkniętą puszkę z mlekiem należy gotować w
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-3038256/mazurek orzechowo czekoladowy/p