Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor MiłośniczkaDobrejKuchniCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (22 głosy)5 jaj2 szkl.
mąki1.5 szkl.
cukru2 szklanki drobno posiekanych/zmielonych
orzechów włoskich1 starta tabliczka
deserowej czekolady1
proszek do pieczenia2 łyżki roztopionego
masłaMazurek
orzechowo-
czekoladowy - sposób przygotowania:
Jajka ubić z
cukrem, następnie dodać resztę składników i delikatnie, acz dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze ok. 180 C przez ok. 1 h (aż patyczek pozostanie suchy po wkłuciu). Ostudzone ciasto polać
polewą czekoladową i udekorować
bakaliami wg uznania. Smacznego!! Źródło: Ciasta Siostry Leonilli. Książeczka, mimo iż wydana przez RM, to jednak genialna :)Ciasto mazurek na
andrucie [Łatwy przepis]Mazurki jak z obrazka
uznania. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Zobacz też przepisy na mazurka
orzechowo -
czekoladowego oraz mazurka z
czekoladową truflą i
żurawiną Licznym
gronem fanów cieszy się mazurek kajmakowy. Kajmak możemy przygotować wykorzystując słodzone
mleko skondensowane. Zamkniętą puszkę z
mlekiem należy gotować wPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu