Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor ugotuj.toCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Orientalne kiełki - składniki:2 łyżki oleju roślinnego1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku1 cebula pokrojona w talarki1 łodyżka selera naciowego pokrojona w kostkę1 szklanka pokrojonych grzybów mun35 dag kiełków fasoli mungpół łyżeczki świeżego imbiru pokrojonego w drobną kostkę2 łyżeczki sosu sojowego1 łyżeczka sosu ostrygowegoOrientalne kiełki - sposób przygotowania: W dużym rondlu lub patelni wok rozgrzej olej. Dodaj czosnek, cebulę i selera i smaż przez minutę, stale mieszając. Dodaj pieczarki i kiełki i duś przez kolejną minutę. Dopraw imbirem, sosem ostrygowym i sojowym. Gdy całość będzie ciepła podawaj z ryżem lub makaronem.Kiełkomaniapomarańcze, obrane i pokrojone w kostkę 1 duża kiść czerwonych winogron 1 kiwi, obrane i pokrojone w kostkę 1 szklanka kiełków fasoli Mung pół szklanki kiełków słonecznika Wymieszaj wszystkie składniki i podawaj. Sałatka jest bardzo soczysta i nie wymaga żadnego sosu. Orientalne kiełki 2 łyżki olejuPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu