ßßß Cookit - przepis na Chińszczyzna po mojemu

Chińszczyzna po mojemu

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Chińszczyzna po mojemu
Autor Wiktor Przybielski
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia chińska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Chińszczyzna po mojemu - składniki:
pierś z kurczaka duża4 łyżki sosu sojowego1łyżeczka imbiru
3 ząbki czosnku
2 cebule
1 świeża papryka
1puszk. fasolki czerwonej
1puszka kiełki soji
oliwa z oliwek .
Chińszczyzna po mojemu - sposób przygotowania: Pierś pokroić ala flaczki,zalać sosem sojowym,posypać imbirem,wymieszać,odstawić na 0.5 godz, czosnek i cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oliwię , dodać mięso wraz z sosem,dusićdo miękkości,paprykę pokroić na zapałki,fasolę i kiełki odcedzić idodać do mięsa,dusić pod przykryciem do miękkości. podawać z ugotowanym ryżem. NIe dodawać soli.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-7247559/chinszczyzna po mojemu/p