Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Chińszczyzna po mojemuAutor Wiktor PrzybielskiCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Chińszczyzna po mojemu - składniki:
pierś z kurczaka duża4 łyżki sosu sojowego1łyżeczka
imbiru3 ząbki
czosnku2
cebule1 świeża
papryka1puszk.
fasolki czerwonej1puszka
kiełki sojioliwa z oliwek .Chińszczyzna po mojemu - sposób przygotowania: Pierś pokroić ala flaczki,zalać
sosem sojowym,posypać
imbirem,wymieszać,odstawić na 0.5 godz,
czosnek i
cebulę pokroić w kostkę zeszklić na
oliwię , dodać
mięso wraz z sosem,dusićdo miękkości,
paprykę pokroić na zapałki,
fasolę i
kiełki odcedzić idodać do
mięsa,dusić pod przykryciem do miękkości. podawać z ugotowanym
ryżem. NIe dodawać
soli.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu