ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Słodko-kwaśny stir-fry WOK - składniki:sos:3 łyżki sosu sojowego jasnego1 łyżka octu ryżowego1.5 łyżki brązowego cukrusok z 1 limonkireszta:olej najlepiej sezamowyćwierć papryczki habanero lub chilli2 ząbki czosnku1 marchewka1 cebulapół żółtej paprykipół czerwonej papryki2 garści mrożonej ciętej zielonej fasolki200 g makaronu razowego spaghetti3 łyżki sezamuSłodko-kwaśny stir-fry WOK - sposób przygotowania: Makaron gotujemy oddzielnie, odcedzamy i odstawiamy. W miseczce mieszamy składniki na sos: sos sojowy, sok z limonki,cukier, ocet ryżowy. Kroimy cebulę w piórka, paprykę w cienkie słupki, marchewkę na drobniutkie paseczki (proponuję zrobić to skrobaczką, wychodzą wtedy ładne cieniutkie paseczki). W woku grzejemy oliwę, wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę, chwilkę smażymy i dodajemy marchewkę i paprykę, fasolkę, sos i sezam. Po chwili smażenia wrzucamy makaron aby się zagrzał. Gotowe wrzucamy na talerz.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu