Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor BlonWege
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia chińskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Słodko-kwaśny stir-fry WOK - składniki:sos:3 łyżki
sosu sojowego jasnego1 łyżka
octu ryżowego1.5 łyżki
brązowego cukrusok z 1
limonkireszta:
olej najlepiej
sezamowyćwierć papryczki habanero lub
chilli2 ząbki
czosnku1
marchewka1
cebulapół
żółtej paprykipół
czerwonej papryki2 garści mrożonej ciętej zielonej
fasolki200 g
makaronu razowego spaghetti3 łyżki
sezamuSłodko-kwaśny stir-fry WOK - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy oddzielnie, odcedzamy i odstawiamy. W miseczce mieszamy składniki na sos:
sos sojowy,
sok z limonki,
cukier,
ocet ryżowy. Kroimy
cebulę w piórka,
paprykę w cienkie słupki,
marchewkę na drobniutkie paseczki (proponuję zrobić to skrobaczką, wychodzą wtedy ładne cieniutkie paseczki). W woku grzejemy
oliwę, wrzucamy
cebulę,
czosnek i papryczkę, chwilkę smażymy i dodajemy
marchewkę i
paprykę,
fasolkę, sos i
sezam. Po chwili smażenia wrzucamy
makaron aby się zagrzał. Gotowe wrzucamy na talerz.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu