ßßß Cookit - przepis na Słodko-kwaśny stir-fry WOK

Słodko-kwaśny stir-fry WOK

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor BlonWege
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia chińska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Słodko-kwaśny stir-fry WOK - składniki:
sos:
3 łyżki sosu sojowego jasnego
1 łyżka octu ryżowego
1.5 łyżki brązowego cukru
sok z 1 limonki
reszta:
olej najlepiej sezamowy
ćwierć papryczki habanero lub chilli
2 ząbki czosnku
1 marchewka
1 cebula
pół żółtej papryki
pół czerwonej papryki
2 garści mrożonej ciętej zielonej fasolki
200 g makaronu razowego spaghetti
3 łyżki sezamu
Słodko-kwaśny stir-fry WOK - sposób przygotowania: Makaron gotujemy oddzielnie, odcedzamy i odstawiamy. W miseczce mieszamy składniki na sos: sos sojowy, sok z limonki,cukier, ocet ryżowy. Kroimy cebulę w piórka, paprykę w cienkie słupki, marchewkę na drobniutkie paseczki (proponuję zrobić to skrobaczką, wychodzą wtedy ładne cieniutkie paseczki). W woku grzejemy oliwę, wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę, chwilkę smażymy i dodajemy marchewkę i paprykę, fasolkę, sos i sezam. Po chwili smażenia wrzucamy makaron aby się zagrzał. Gotowe wrzucamy na talerz.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163695884/slodkokwasny stirfry wok/p