ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (81 głosów)Składniki:250g twarogu (tłusty albo półtłusty; śmietankowy; nie musi być mielony)2 jaja1/3 szklanki cukru1/8 szklanki oleju1/2 budyniu (wg uznania nawet owocowy!)1/8 szklanki mleka1/4 torebki cukru wanilinowegoOdrobina tłuszczu i bułki tartej do foremek od tarteletek (ok.8 szt. średnich)Niebiańskie serniczki grzechu warte - sposób przygotowania: Jedna z prostszych, a za razem smaczniejszych receptur na serniczki. Rozpływają się w ustach, w zależności od użytego budyniu mogą być malinowe, truskawkowe, toffi, a najlepsze są waniliowe i śmietankowe. Mają konsystencję delikatnej pianki i nie sposób poprzestać na kilku... Najlepsze na ciepło, od razu po wyciągnięciu z piekarnika, do tego gałka lodów waniliowych, szczypta kakao, odrobina prażonych migdałów i jesteśmy w Niebie!A jak wygląda droga do Nieba od początku?Do wysokiego naczynia wrzucamy ser, lekko go rozdrabniając widelcem, dodajemy resztę podanych składników i blenderem rozdrabniamy wszystko energicznie, zajmie nam to dosłownie chwilkę.Podgrzewamy piekarnik i w tym samym czasie przygotowujemy foremki do tarteletek, smarujemy je tłuszczem i obsypujemy bułką.Do gotowych foremek wlewamy ciasta (tak do połowy foremki tj. 2-3 łyżki stołowe) i wkładamy do pieca.Po 20 minutach powinny być gotowe, dla pewności sprawdźmy je patyczkiem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu