Wykonanie
Bardzo delikatne pączusie, które robi się błyskawicznie. Są przepyszne- lekkie, puszyste, w chrupiącej warstwie
cukru cynamonowego. Pierwsza tura zniknęła podczas pieczenia, dlatego piekłam dwa
razy jednego dnia.Składniki:1,5 szklanki
mąki3
jajka300 g
serka homogenizowanego waniliowego1 opakowanie
cukru waniliowego1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
solido obtoczenia:2 łyżki drobnego
cukru1 łyżeczka
cynamonudodatkowo:
olej do smażeniaWszystkie składniki ciasta zmiksować do połączenia składników. W płaskim rondlu (lub głębokiej patelni) rozgrzać tłuszcz. Łyżeczkę do
herbaty zamoczyć w
oleju i nakładać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażyć obracając, aż będą złote.
Cukier wymieszać z
cynamonem i obtaczać jeszcze ciepłe pączusie.
źródło przepisu- Moje Wypieki