Wykonanie
Mini pączki na domowym
serku waniliowym szybkie, delikatne i smaczne. A największa zaleta pączków szybkość wykonania. Są wykonane na domowym
serku waniliowym (jak go zrobić klik)posypane
cukrem waniliowym. Zbliża się Wielki Czwartek niech będzie to przedsmak pączkowego szaleństwa :)
SKŁADNIKI :- 300 gram
serka homogenizowanego waniliowego (klik sposób )- 3
jajka- 1,5 szklanki
mąki- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- szczypta
soli-
cukier waniliowy najlepiej domowy-
olej do głębokiego smażenia najlepiej rzepakowy
SPOSÓB WYKONANIA:-
serek wymieszać z
jajkami, dodać przesianą
mąkę pszenną,
proszek do pieczenia,
sól.- dokładnie wszytko mieszamy ciasto wyjdzie gęste i klejące- rozgrzewamy
olej (pamiętając aby go nie przegrzać inaczej pączki na zewnątrz się upieką a w środku będą surowe)- na przygotowany
olej nakładamy małą łyżeczką porcję ciasta, aby sobie ułatwić łyżeczkę moczymy w rozgrzanym
oleju- pieczemy na złoty kolor z obu stron- po upieczeniu wykładamy na ręcznik papierowym po czym jeszcze ciepłe i lekko wilgotne otulamy go
cukrem waniliowym- gotowe zaledwie w 20 min mamy gotowe pączusie są w środku lekko wilgotne a skórka jest chrupiąca
Smacznego