ßßß Cookit - przepis na Chuda ryba w sosie pomarańczowym

Chuda ryba w sosie pomarańczowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Jolanta Firlej z Zielonej Góry
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
cztery filety rybne
dwa ząbki czosnku
przyprawa prowansalska
pieprz kajeński
sól
pieprz czarny
duży pęczek pietruszki
dwie szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
jedna świeża pomarańcza
Chuda ryba w sosie pomarańczowym - sposób przygotowania: Filety, jeśli są zamrożone lekko, rozmrażamy. Czosnek miażdżymy i nacieramy rybę. Posypujemy pieprzem i pozostałymi przyprawami. Pietruszkę siekamy bardzo drobno i posypujemy obficie filety. Układamy je w posmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekanek. Zalewamy sokiem z pomarańczy. Na wierzchu kładziemy kilka wiórek z masła. Wstawiamy do nagrzanego do 150 st. C piekarnika. Pieczemy ok. 40 min. Naczynia nie przykrywamy.
Gorące upieczone filety układamy na półmisku i natychmiast podajemy uprzednio dekorując pomarańczą. Dobrym dodatkiem jest ryż na sypko.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5579745/chuda ryba w sosie pomaranczowym/p