Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Jolanta Firlej z Zielonej GóryCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)cztery
filety rybnedwa ząbki
czosnkuprzyprawa prowansalskapieprz kajeński
sólpieprz czarnyduży pęczek
pietruszkidwie szklanki świeżo wyciśniętego soku z
pomarańczyjedna świeża
pomarańczaChuda
ryba w sosie
pomarańczowym - sposób przygotowania: Filety, jeśli są zamrożone lekko, rozmrażamy.
Czosnek miażdżymy i nacieramy
rybę. Posypujemy
pieprzem i pozostałymi
przyprawami.
Pietruszkę siekamy bardzo drobno i posypujemy obficie filety. Układamy je w posmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekanek. Zalewamy
sokiem z
pomarańczy. Na wierzchu kładziemy kilka wiórek z
masła. Wstawiamy do nagrzanego do 150 st. C piekarnika. Pieczemy ok. 40 min. Naczynia nie przykrywamy.Gorące upieczone filety układamy na półmisku i natychmiast podajemy uprzednio dekorując
pomarańczą. Dobrym dodatkiem jest
ryż na sypko.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu