Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)200 g mrożonego
ciasta francuskiego350 g
pomidorków koktajlowych30 g zielonych
oliwek bez pestek2 pęczki
szczypiorku2 łyżki pesto ze słoiczka150 g startego ementalera
sólpieprz1 łyżka
ziół prowansalskichTarta na cieście francuskim z
pomidorami i
oliwkami - sposób przygotowania: Ciasto rozmrażamy.
Pomidorki myjemy.
Oliwki kroimy na mniejsze kawałki.
Szczypiorek drobno siekamy. Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną
mąką i rozwałkowujemy na placek o średnicy 30 x 30 cm. Wykładamy
ciastem formę do tarty. Na wierzchu układamy
pomidorki,
oliwki, smarujemy pesto i posypujemy
szczypiorkiem oraz
startym serem. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C przez 25 minut. Wyjmujemy tartę z pieca, po lekkim wystudzeniu podajemy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu