ßßß Cookit - przepis na Tarta na cieście francuskim z pomidorami i oliwkami

Tarta na cieście francuskim z pomidorami i oliwkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (10 głosów)
200 g mrożonego ciasta francuskiego
350 g pomidorków koktajlowych
30 g zielonych oliwek bez pestek
2 pęczki szczypiorku
2 łyżki pesto ze słoiczka
150 g startego ementalera
sól
pieprz
1 łyżka ziół prowansalskich
Tarta na cieście francuskim z pomidorami i oliwkami - sposób przygotowania: Ciasto rozmrażamy. Pomidorki myjemy. Oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno siekamy. Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną mąką i rozwałkowujemy na placek o średnicy 30 x 30 cm. Wykładamy ciastem formę do tarty. Na wierzchu układamy pomidorki, oliwki, smarujemy pesto i posypujemy szczypiorkiem oraz startym serem. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C przez 25 minut. Wyjmujemy tartę z pieca, po lekkim wystudzeniu podajemy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-13959611/tarta+na+ciescie+francuskim+z+pomidorami+i+oliwkami/p