ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe krążki z oliwkami

Czekoladowe krążki z oliwkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor espanol2011
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia hiszpańska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
15 szt. zielonych hiszpańskich oliwek
1 łyżka różowego pieprzu
Czekoladowe krążki z oliwkami - sposób przygotowania: Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Oliwki kroimy w talarki. Na papierze śniadaniowym układamy łyżką małe krople czekolady. W środku każdej porcji umieszczamy plasterek oliwki i szczyptę pieprzu. Na wierzchu ostrożnie kładziemy kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciskamy, tak aby utworzyły się krążki. Tak przygotowaną całość wkładamy na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji. Równie wyśmienita jest kombinacja białej czekolady z czarnymi oliwkami.
Oliwka o hiszpańskim temperamencie
z oliwek . Czekoladowe krążki z oliwkami 100 g czekolady gorzkiej 15 zielonych oliwek 1 łyżka różowego pieprzu Oliwki pokrój w talarki. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Na tacce ułóż arkusz pergaminu lub papieru do pieczenia. Łyżką nakładaj małe krople czekolady na papierze pergaminowym. W
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22084344/czekoladowe krazki z oliwkami/p