Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor espanol2011Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1/2 tabliczki gorzkiej czekolady15 szt. zielonych hiszpańskich oliwek1 łyżka różowego pieprzuCzekoladowe krążki z oliwkami - sposób przygotowania: Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Oliwki kroimy w talarki. Na papierze śniadaniowym układamy łyżką małe krople czekolady. W środku każdej porcji umieszczamy plasterek oliwki i szczyptę pieprzu. Na wierzchu ostrożnie kładziemy kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciskamy, tak aby utworzyły się krążki. Tak przygotowaną całość wkładamy na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji. Równie wyśmienita jest kombinacja białej czekolady z czarnymi oliwkami.Oliwka o hiszpańskim temperamenciez oliwek . Czekoladowe krążki z oliwkami 100 g czekolady gorzkiej 15 zielonych oliwek 1 łyżka różowego pieprzuOliwki pokrój w talarki. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Na tacce ułóż arkusz pergaminu lub papieru do pieczenia. Łyżką nakładaj małe krople czekolady na papierze pergaminowym. WPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu