Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia arabskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)25 dag startej
marchewki1 rozgnieciony ząbek
czosnku3 łyżki
oleju z
orzechów ziemnych lub laskowych
sól3 łyżki
soku z cytryny1/2 łyżeczki
cynamonu15 dag
jogurtuMarokańska
sałatka z
marchwi - sposób przygotowania:
Marchewki i
czosnek wymieszaj w rondelku i podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż zmiękną (10 minut). Uważaj, aby nie przypalić! Przypraw
solą,
cynamonem i
sokiem z cytryny, duś 5 minut, ostudź. Podawaj z
jogurtem.
Sałatka z
marchwi doprawiona
cynamonem oraz aromatycznym
olejem z
orzechów laskowych. Będzie pasować do dań z drobiu. Zobacz przepis na Marokańską
sałatkę z
marchwi Sycące jednogarnkowe danie z
kurczaka i
ryżu. Zobacz przepis na
Ryż z
kurczakiem po argentyńsku . Prosty deser, który możesz wieluwykwintne: dla tych, którzy lubią kulinarne wyzwania Obiad: Chowder z
małżami Łosoś z czerwonym sosem
curry Wołowina z
papryką i
trawą cytrynową Sałatka z
owczym serem Marokańska
sałatka z
marchwi Sałatka z
miętą i
serem z Wiżajn Przekąski: Wytrawne
ciasteczka z
porami Śledź z
suszonymi śliwkami w sosie zeZestaw z północnej Afryki
Tę
sałatkę możesz potraktować jako samodzielną przekąskę lub dodatek do dania. Podawaj ja z
jogurtem naturalnym. Marokańska
sałatka z
marchwi 25 dag startej
marchewki 1 rozgnieciony ząbek
czosnku 3 łyżki
oleju z
orzechów ziemnych lub laskowych
sól 3 łyżki
soku z cytryny 1/2 łyżeczki
cynamonuDoceń
marchewkę -
siedem nieznanych przepisów
? źródło: Okazje.info Słodko-czosnkowa chrupiąca
sałatka z Maroka. Pachnie też
cynamonem! Jest naprawdę błyskawiczna i efektowna w smaku i aromacie. Marokańska
sałatka z
marchwi 25 dag startej
marchewki 1 rozgnieciony ząbek
czosnku 3 łyżki
oleju z
orzechów ziemnych lub laskowych
sól 3 łyżkiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu