Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia żydowskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3
jabłka obrane i starte na grubej tarce1 szklanka pokrojonych
orzechów albo
migdałów1 szklanka
rodzynekmielony
cynamon1 łyżka czerwonego
słodkiego winaPesachowy charoset z
jabłek i
bakalii - sposób przygotowania: Wymieszaj
jabłka z
orzechami i
rodzynkami oraz 1-2 łyżeczkami
cynamonu. Polej
winem i jeszcze raz wymieszaj. Deser jest jeszcze smaczniejszy, jeśli wcześniej namoczysz
rodzynki w
alkoholu lub wodzie z
miodem i
cytryną. Możesz także dodać do niego inne ulubione
bakalie.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu