ßßß Cookit - przepis na Pesachowy charoset z jabłek i bakalii

Pesachowy charoset z jabłek i bakalii

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia żydowska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
3 jabłka obrane i starte na grubej tarce
1 szklanka pokrojonych orzechów albo migdałów
1 szklanka rodzynek
mielony cynamon
1 łyżka czerwonego słodkiego wina
Pesachowy charoset z jabłek i bakalii - sposób przygotowania: Wymieszaj jabłka z orzechami i rodzynkami oraz 1-2 łyżeczkami cynamonu. Polej winem i jeszcze raz wymieszaj. Deser jest jeszcze smaczniejszy, jeśli wcześniej namoczysz rodzynki w alkoholu lub wodzie z miodem i cytryną. Możesz także dodać do niego inne ulubione bakalie.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/44359080/pesachowy charoset z jablek i bakalii/p