Wykonanie
Składniki:- 2 duże
jabłka- 1 łyżka
rodzynek- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 3 pszenne średnie tortille- 1 łyżka
miodu- 50g
ciasteczek orzechowo-
czekoladowych BelvitaSposób przygotowania:1.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, zalewamy 1/2 szklanki
wody i gotujemy do miękkości, aż powstanie konsystencja lekko dżemowatą. Pod koniec dodajemy
miód,
cynamon,
rodzynki, mieszamy.2. Gorące
jabłka wykładamy na tortille, następnie posypujemy pokruszonymi
ciastkami, zawijamy w ruloniki.3. Każdy rulonik nakłuwamy wykałaczkami (4 wykałaczki na jeden rulonik), przecinamy nożem
miedzy wykałaczkami, tak by powstały "ślimaczki". Gotowe układamy na talerzu, świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno.