Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia żydowskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3
jajkapo 1/4 szklanki
masła (startego na wiórki) i
cukru1/2 łyżeczki
cynamonu50 dag
makaronu (wstążki)po 1/4 szklanki
rodzynek i
migdałów1/2 szklanki grubo startych lub posiekanych
jabłekKugiel z
makaronu - sposób przygotowania: Ubij
jajka, dodaj
masło,
cukier i
cynamon, ucieraj dalej, aż masa będzie gładka i puszysta. Ugotuj
makaron, przelej go zimną
wodą i osącz, ale niezbyt dokładnie. Wymieszaj z ubitymi
jajkami i włóż na 30 minut do lodówki. Jeszcze raz wymieszaj. Połowę
makaronu włóż do natłuszczonej żaroodpornej formy. Posyp
jabłkami i
bakaliami, przykryj resztą
makaronu. Piecz 30-40 minut w temp. 170°C, aż wierzch się przyrumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu