ßßß Cookit - przepis na Kugiel z makaronu

Kugiel z makaronu

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Region: kuchnia żydowska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
3 jajka
po 1/4 szklanki masła (startego na wiórki) i cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
50 dag makaronu (wstążki)
po 1/4 szklanki rodzynek i migdałów
1/2 szklanki grubo startych lub posiekanych jabłek
Kugiel z makaronu - sposób przygotowania: Ubij jajka, dodaj masło, cukier i cynamon, ucieraj dalej, aż masa będzie gładka i puszysta. Ugotuj makaron, przelej go zimną wodą i osącz, ale niezbyt dokładnie. Wymieszaj z ubitymi jajkami i włóż na 30 minut do lodówki. Jeszcze raz wymieszaj. Połowę makaronu włóż do natłuszczonej żaroodpornej formy. Posyp jabłkami i bakaliami, przykryj resztą makaronu. Piecz 30-40 minut w temp. 170°C, aż wierzch się przyrumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/44359081/kugiel z makaronu/p