Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ALICJA K.Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)-600g
mąki pszennej typ 405-350ml
mleka-50g
masła-1
jajko-2 łyżeczki
suszonych drożdży-1 łyżeczki
soli-3 łyżeczki
cukru-120g
rodzynekCHLEBEK Z
RODZYNKAMI - sposób przygotowania: Jest to przepis na 1000g
chleb.Ustawiamy program "skrócony" lub "
pieczywo z
rodzynkami". Wlewamy
mleko,dodajemy
mąkę,
cukier,
sól,
drożdże,
masło i pieczemy. Po sygnale wsypujemy
rodzynki, możemy je również zastąpić
suszonymi śliwkami, czy też
morelami-jak kto lubi. Takie
pieczywo jest wyjątkowo smaczne i pożywne i łatwe w wykonaniu. Nie zawiera żadnych ulepszaczy ani konserwantów, jest idealne dla dzieci, jest idealne dla całej rodziny.Łatwy przepis na odrywany chlebek
cynamonowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu